mei 2016
Willemien van Gurp (1960) maakt werk met een verscheidenheid aan technieken en materialen. De uitdaging zit in de verrassing die tijdens het beeldend werken ontstaat. De lijnvoering wil ze graag op een snelle spontane manier neerzetten. Er moet kracht en eenvoud inzitten. Doordat ze openstaat voor hetgeen zich aandient, zijn de onderwerpen divers. Inspiratiebron zijn vaak dieren, mensfiguren en landschappen
Willemien heeft de dagopleiding beeldend creatieve therapie gevolgd in Nijmegen. Ze heeft 15 jaar met veel plezier en grote inzet gewerkt als beeldend creatief therapeute. In die tijd was ze beeldend zelf ook altijd actief. Vooral gericht op beeldhouwen. In 1999 is ze gaan etsen. En daarna is ze gaan exposeren en kwam zo terecht bij Galerie "bij Floors de Berg op". Daar was ze mee verbonden  tot 15 januari 2008. In september 2005 iheeft ze 2 jaar  "De Nieuwe Akademie Utrecht (DNAU)gevolgd. Werkbesprekingen heeft ze tot 2010 gehad in de vorm van supervisie en intervisie. Zowel bij "het Kunstlokaal" onder leiding van Peter-Frans de Graaf als een kunstenaarsgroep geleid door Theo Ettema.
Sinds 2013 is Willemien lid van het kunstenaarscollectief KEK te Epe. En verder heeft ze geregeld door het hele land exposities. Samenwerken met Panka Chirer uit Zuid Duitsland is een jaarlijks terug kerende werkvakantie. Schilderen op live muziek tijdens concerten brengt haar in een Flow.
Maart 2011: De samenwerking met verhalenverteller en dichter Boudewijn Betsema heeft geresulteerd in een prachtig beeld- en gedichtenkistje "LOSLATEN", (een foto hiervan is te zien onder BLOG en bij projecten) de eerste oplage van 100 was in 2 weken uitverkocht. Er komt een 2e oplage van het kistje, deze is per mail te bestellen.
Onder het kopje BLOG is een essay te lezen die Ed de Jonge schreef over mijn werkwijze.